Stravování:
Telefonické omluvy dětí do 8:00 hod. paní Vladislavě Ouřecké
Po dobu rekonstrukce kuchyně a dovážení stravy, prosíme omlouvejte své děti den předem do 12:00. Děkujeme za pochopení
tel.: 466 310 201, mobil: 733 322 489
Stravování:
Telefonické omluvy dětí do 8:00 hod. paní Vladislavě Ouřecké
Po dobu rekonstrukce kuchyně a dovážení stravy, prosíme omlouvejte své děti den předem do 12:00. Děkujeme za pochopení
tel.: 466 310 201, mobil: 733 322 489
Informace k platbám:
Hradí se zálohově - bezhotovostně na účet MŠ vedený v KB Pardubice, č.ú.: 21231561/0100. Variabilní symbol má každé dítě přiděleno. Děti se mohou stravovat celodenně nebo polodenně. Vyúčtování přeplatků stravného se provádí 2x ročně (k 30.6. a k 31.12.).
Školné:
Stravovné:
Děti do 6 let
Děti 7 let
Celodenní
svačina
oběd
svačina
Celkem (1 den)
měsíčně
10 Kč
21 Kč
9 Kč
40 Kč
800 Kč
10 Kč
22 Kč
9 Kč
41 Kč
820 Kč
10 Kč
21 Kč
31 Kč
10 Kč
22 Kč
32 Kč
10.12.2014 - Informace o alergenech v potravinách
V souvislosti s novelou zákona je od 13. 12. 2014 legislativně stanoveno označování alergenů v souladu s potravinovým právem.
S ohledem na chystanou legislativní změnu jídelna MŠ Kamarád začne informovat rodiče o alergenech od 13.12. 2014 na jídelních lístcích. Alergeny budou označeny číselně. U jídelního lístku bude vyvěšen seznam předepsaných alergenů.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, takže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů
Odvolání na legislativu:
EU – 2000/13 do 13.12.2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21
ČR – Vyhláška 113/2005 Sb. O způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10.
Předpisy stanovují specifické požadavky na označování alergenových složek, u kterých je vědecky prokázáno, že vyvolávají u spotřebitelů alergie nebo nesnášenlivosti představující nebezpečí pro zdraví. Je tedy požadováno, aby veškeré složky byly zřetelně označeny názvem příslušné alergenní složky, pokud není přímo v názvu potraviny nebo jídla.
Vedoucí školní jídelny